Чуждестранна журналистика (2013/14)


Финални оценки от редовната сесия

posted 15 Jan 2014, 13:39 by Martin Ossikovski

Уважаеми колеги,

Публикувам оценките от редовната сесия - във файла съм включил всичко, оценките от изходящите тестове и оценките на писмените работи, които направихме на 14-ти.

Ако имате въпроси или забележите несъответствия, пишете ми по електронна поща.

Поздрави!

Оценки от тестовете

posted 13 Dec 2013, 01:56 by Martin Ossikovski   [ updated 13 Dec 2013, 03:58 ]

Колеги,

Тестовете ви са проверени, оценките са качени в сайта тук. (П.П. Промених файла - сега са подредени по ред на факултетните номера.)

Важна информация, която трябва да знаете:
 1. Поради объркването, което е настъпило във връзка с отчитането на погрешните отговори, във ваша полза реших да не зачитам непопълнените отговори, като изхождам от допускането, че онези от вас, които не са попълнили отговор, са се опасявали да не загубят една допълнителна точка. Така например ако в един тест от 30 въпроса има пет грешки и два непопълнени отговора, оценката е изчислена в проценти след изваждане на броя на непопълнените въпроси от общия брой на въпросите, т.е. 25/(30-2)=89%. Затова и резултатите навсякъде са дадени в проценти. 
 2. Понижих скалата за оценяване отново във ваша полза, като я съобразих с максималния постигнат резултат. Оценките са изчислени в следните диапазони: 0-50%=2; 51-60%=3; 61-70%=4; 71-80%=5; 81-90%=6; 91-100%=6+++ (има две работи, които са съотв. 95 и 96% резултат, и двете са чудесни).
 3. В момента съм изчислил крайните ви оценки според резултатите от тестовете и текущите оценки от семинарите. Можете да ги проверите в таблицата и да прецените дали желаете да се явите на редовен изпит или желаете да запазите оценката си. Ако имате съмнение, че информацията е нанесена погрешно, пишете ми по електронна поща.
 4. Някои от вас ще забележат питанки до имената си в графата за семинарите. Моля да се свържат с мен час по скоро по електронна поща и да ми изпратят следната информация: трите си имена, факултетни номера, с кого са правили презентация в група и коя държава са представяли, за да мога да финализирам списъка.
 5. С вашата представителка Стоя-Александрина се уговорихме на редовния изпит да се паднат две теми и вие сами да изберете по коя да пишете. Едната тема ще бъде от моите лекции според конспекта, с който разполагате. Другата тема ще бъде изцяло по сборника за медиите в Европа и ще представлява конркетен въпрос върху Великобритания или Германия. За да се подготвите добре, ползвайте учебника, той ще ви бъде напълно достатъчен.
 6. Ако желаете да проверите лично теста си и да го обсъдим заедно, можете да ме намерите в преподавателския кабинет (редакцията на 4-ти етаж) в УНСС идния понеделник, 16 декември, между 14 и 16 ч. Предпочитам да се видим тогава, за да не губим време на 14-ти януари, когато е редовният изпит. П.П. Тъй като разбирам, че имате разнообразни ангажименти в понеделник, ще бъда наличен за консултации и в сряда, 14.-16.00 ч.
 7. Общото ми впечатление от тестовете е, че по-голямата част от вас са се опитали да вземат изпита на вродени знания, което е невъзможно с предмета, който водя. Това ме натъжава. Радвам се на хората, които са изкарали оценки 5.00 и 6.00 - един поглед върху работите им е достатъчен, за да покаже, че са вложили старание в подготовката си. Хубавата новина е, че всички оценки са абсолютно реални и не девалвират цифровото изражение на оценката. 
 8. П.П. Дръжа да видя лично всички, които имат отлични оценки и оценки мн. добър на теста; искам да се срещна също с Атанас Терзиев, Нинка и Стефан за да обсъдя с тях грешките, които са допуснали на теста.

Информация за изпита

posted 28 Nov 2013, 01:39 by Martin Ossikovski

Уважаеми колеги,

Следва важна информация за изпита по дисциплината:
 1. ИЗХОДЯЩ ТЕСТ - ще се проведе на 11 декември 2013 г. по време на лекцията. (Причината е, че 18 декември, когато е последното ни занятие по програма, ще бъде неучебен ден поради провеждането на Общо събрание на нашия факултет.) Времето за решаване на теста ще бъде 40 минути, като броят на въпросите ще бъде съобразен с това. Моля, имайте превдид, че курсът ще бъде разделен на две групи, които ще направят теста последователно. Това е необходимо, за да се избегнат опити за преписване.
 2. РЕДОВЕН ИЗПИТ - тези, които не успеят да се справят с изходящия тест или биха желали да повишат оценката си, ще имат възможност за това по време на редовния изпит през януари. Редовният изпит ще се проведе в различен формат: развиване на поставена тема в рамките на един астрономически час.
 3. ИЗПИТЕН КОНСПЕКТ И ЛИТЕРАТУРА - можете да ги изтеглите тук.
 4. ПРОМЯНА В УПРАЖНЕНИЯТА, ПЛАНИРАНИ ЗА 18 ДЕКЕМВРИ - моля колегите, които имат презентация за 18 декември, да се комбинират с колегите, които са планирани за 11 декември. За да компенсираме пропуснатия материал от 18-ти, на 11-ти във всяка група ще бъдат направени по две презентации.
Това е всичко. Ако имате някакви въпроси, пишете ми по всяко време по електронна поща.

Поздрави!

График на темите за семинарни занятия

posted 10 Oct 2013, 12:32 by Martin Ossikovski

Уважаеми колеги,

Тази седмица разпределихме темите за семинарните занятия. Списък с датите и разпределението на колегите по теми ще намерите тук. Пишете ми по електронна поща, ако откриете някакво несъответствие.

Учебника, който ще ползваме, можете да намерите тук.

Междувременно напомням на отговорниците да се свържат с мен до сряда идната седмица с информация за колегите, които отсъстваха от последното упражнение.

Поздрави!

1-4 of 4